Bugün: 13 KASIM 2019

TÜMBİFED, 2019’un son Genel Kurul toplantısını yaptı

, kategorisinde, 10 Eki 2019 - 16:58 tarihinde yayınlandı
TÜMBİFED, 2019’un son Genel Kurul toplantısını yaptı

TÜMBİFED (Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu)’in 2019 yılının son Genel Kurul Toplantısını siyaset ve iş dünyasından birçok önemli ismin katılımıyla Nakkaştepe Bridge Restaurant’ta gerçekleştirdi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin katılım gösterdiği kurul, TÜMBİFED Genel Başkanı Cemil Bilge’nin konuşmasıyla başladı. 2019 yılının değerlendirmesiyle konuşmasına başlayan Bilge, “Yola çıkarken birçok proje ve çalışmayla birlikte ülkemiz adına geniş bir yelpazede faaliyet göstermeyi hedeflemiştik. Bugün burada çalışmalarımız hakkında bilgi vermeden önce bir faaliyet çizelgesi oluşturulması istedim ve kısa dönem içerisinde aslında hedeflediğimiz çalışmaların büyük bir bölümünü gerçekleştirdiğimizi; gerçekleştiremediklerimizin ise çalışmalarının başladığını görmüş oldum. Bu noktada üyelerimizin sorunlara sahip çıkma ve çözüm arayışlarına katkıda bulunma düzeyinin her geçen gün arttığını görmek, yönetim kurullarımızın ve profesyonel kadromuzun bitmeyen enerjisinin sağladığı büyük gücü hissetmek, bana, gelecek görevleri de layıkıyla yerine getireceğimiz hususunda güçlü bir inanç verdi” dedi.

Kurulda konuşma yapan Dr. Şuayip Birinci ise, sağlık ve inovasyon konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda geliştirilen yeni sistem ve hasta takibi konusunda bilgilendirme yapan Birinci, verilerin çok iyi analiz yapıldığını ve bakanlık olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Rize’nin sevilen yüzü, uzun yıllar bürokraside başarılı bir şekilde görev yapmış ve görevi süresince her zaman Rize’yi ve Rizelileri başarıyla temsil etmiş olan
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TSE Müşaviri olan Mehmet Hüsrev Bey,
Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Derneğinin Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir. Halihazırda Genel Başkan Yrd. görevine devam etmektedir.

Özellikle haziran ayında gerçekleşen TÜMBİFED Akademi, Kültür ve Bilim Ödülleri Gecesi’nin bir kez daha değerlendirildiği kurulda gelecek projelerle ilgili komisyon başkanları da sunumlar gerçekleştirdi.

TÜMBİKON Genel Başkanı Cevdet Akay ise konfederasyon içeriği hakkında bilgilendirme yaptı. TÜMBİFED projelerini de takdir ettiğini söyleyen Akay, TÜMBİFED’in kurucu başkanı olarak federasyon olarak her geçen gün daha başarılı işlere imza atıldığını görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Her yıl olduğu gibi 2019-2020 projelerinin de planlandığı kurulda Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu Karadeniz ülkeleri arasındaki iş birliğinin öneminin vurgulanacağı Uluslararası Karadeniz Zirvesi, Nurdan Tümbek Tekeoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliği, Prof. Dr. Kadir Seyhan Karadeniz’in vazgeçilmezi hamsi ve balıkçılığın öneminin konuşulacağı Uluslararası Hamsi ve Yaşam Zirvesi, THY Teknik A.Ş Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel geliştirilen faaliyet alanları, Dr. Öğr. Üyesi Meral Özomay ise Osmanlı kıyafetlerinin yanlış tanıtıldığını ve doğru tanıtılması adına ne tür faaliyet gerçekleştirdikleri, Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Yusuf Gürlek ise gerçekleştirilecek Osmanlı Kıyafet Sergisi, Çevre Komisyon Başkanı Aynur Acar ise çevresel atıklar konusunda bilinçlendirme çalışmaları hakkında proje sunumları gerçekleştirdi.

TÜMBİFED İstişare Kurulu Başkanı Mahmut Ekşi ise TÜMBİFED’in çalışmalarını takdir ettiğini ve takipte kalacağını belirtti.

Kurulun bir diğer konusu ise Klasik Türk Sanatları Uzmanı İnci Ayan Birol’un 23-30 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Tezyini Sanatlar Sergisi oldu. Tezyini sanatlar açısından ülkemizde büyük bir değere sahip olan İnci Ayan Birol, gerçekleştirdiği sanatın inceliklerini ve önemini konuklara aktardı.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
Avatar